AKILLI SU SAYACINA GEÇMENİN TAM ZAMANI
Mekanik sayaçta 1 ton su KDV dahil 2.70 TL, Enflasyonla topyekûn mücadele kapsamında %10 indirim KDV dahil 2.43 TL’ye alınmaktadır. Belediyemiz Akıllı sayaç kapsamında başlatmış olduğu çalışmada Akıllı sayaç 1 ton su KDV dahil 1.60 TL alınmakta iken, Enflasyonla topyekûn mücadele kapsamında %10 indirim KDV dahil 1.44 TL’ye vatandaşlarımıza sunulmuştur.

3516 sayılı ölçüler ve ayar kanunu gereğince damga süresi 10 yıl geçen sayaçların değiştirilmesi zorunludur.

Sayaçların satışları Gediz Termal Turizm LTD.ŞTİ. tarafından yapılmaktadır. Sayaçlarda kullanılan kartların kredi yükleme işlemi Belediyemiz veznelerince ve belediye hizmet binası önündeki 7 gün 24 saat hizmet veren Akıllı Vezne ATM’sinden gerçekleştirilecektir. Sayaçların her türlü tamir bakımı, garanti süresi kapsamında ve dışında belediyemiz sorumluluğundadır. Her Elektronik Kartlı sayaç sadece kendisine tanımlanmış olan akıllı kart ile çalışmakta olup; bu kartlar sayaç ile birlikte aboneye teslim edilmektedir. Bu Akıllı Kartlar abonelerin sayaçlarına kredi yükleme işlemlerinde kullanılacaktır. Her kart sadece tanımlanmış olduğu sayaçta çalışmaktadır.

Konu hakkında açıklama yapan Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak; “Siz değerli vatandaşlarımıza, su israfını önlemek, ucuz su kullanımından faydalandırılmak üzere Gediz Termal Turizm LTD. ŞTİ. Tarafından 10 taksitli akıllı sayaç satış kampanyamız başlatılmıştır. Akıllı sayaç uygulaması kapsamında vatandaşlarımıza 425 TL 10 taksite kadar ödeme kolaylığı ya da 400 TL peşin ödemelerde ve kredi kartı tek geçim olarak kolaylık sunulmuştur. Akıllı Su Sayacına Geçmenin Tam Zamanı sloganıyla başlatmış olduğumuz kampanya kapsamında 10 ton su hediye edilerek, eski borçlara 6 taksit ödeme kolaylığı yapılarak vatandaşlarımızın her ay fatura ödeme derdi kalmayacaktır” açıklamasında bulundu.