GEDİZ-UŞAK KARAYOLU BÖLÜNMÜŞ YOL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Kütahya-Gediz-Uşak Bölünmüş Karayolu yapım çalışmaları hızla devam ediyor.

Daha önce Kütahya-Gediz-Uşak istikametinde çalışmaları başlatılan ve 14.400 Km’lik bölümü tamamlanan bölünmüş yol çalışmaları; Yüklenici firma Doğusan İnş.Ticaret A.Ş. tarafından Uşak-Gediz-Kütahya istikametinde devam etmektedir.

Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak yaptığı açıklamada; “Uşak-Gediz-Kütahya yönüne devam eden çalışmalar kapsamında 33.440 km (Uşak Organize Sanayi Bölgesi-Gediz Kavşağı) 25.440 km kadar bölünmüş yol BSK Bitümlü Sıcak Karışım asfalt kaplaması yapılarak, 22.250 km Selviler yol ayrımına kadar olan 17.250 km’si tek taraflı BSK Bitümlü Sıcak Karışım asfalt çalışmaları yapılarak bölünmüş yol trafiğe açılmıştır. Aynı yol güzergâhları üzerinde sağ taraf taşımada sanat yapıları, toprak işleri ve üst yapı imalatları devam etmektedir. 2020 yıl sonuna kadar 22.250-17.250 km’lik kesimde bölünmüş yol tamamlanarak trafiğe açılacaktır, kalan 6 km’lik bölümün ise 2021 yılında imalatı tamamlanarak trafiğe açılması planlanmaktadır.

Kütahya-Gediz-Uşak Karayolu'nun yapımının tamamlanması ile ilçe ulaşımının daha da rahatlayacağını belirten Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, "Kütahya-Gediz-Uşak duble karayolu yapımı yüklenici firma tarafından sürdürülmektedir. Gediz; bölünmüş karayolunun tamamlanması ile ulaşılabilir kentler arasındaki yerini yukarılara taşırken, gerçekleştirilecek turizm, sanayi, eğitim yatırımları ile de geleceğin kentleri arasında yerini alacak ve büyümesini sürdürecektir.

Bölgemizdeki projelerimize hayat verdikleri için başta; Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a,  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na, Kütahya Milletvekillerimiz Ahmet Tan, İshak Gazel ve Ceyda Çetin Erenler’e, Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay’a, İzmir Karayolları 2. Bölge Müdürü Murat Gönenli’ye, Kütahya AK Parti İl Başkanı Sebahattin Ceyhun ve Kütahya AK Parti İl Yönetimine Gediz AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Erkan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” Açıklamasında bulundu.