29 MAYIS 2020 CUMA GÜNÜ GEDİZ’DE CUMA NAMAZI KILINACAK CAMİLER BELLİ OLDU
İçişleri Bakanlığınca yayımlanan Genelgede, yeni tip koronavirüs (Covid- 19) salgınının Türkiye’de yayılmasına engel olmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınan tedbirler kapsamında; 16 Mart 2020 tarihinden itibaren salgın kontrol altına alınıncaya kadar ülke genelindeki bütün cami ve mescitlerde cemaatle vakit namazlarının ve Cuma namazlarının kılınmasına ara verildiği açıklanmıştı.

Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı’nda cami ve mescitlerin cemaatle ibadete açılmasına yönelik alınacak tedbirlerin değerlendirildiği belirtilerek, Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda 29 Mayıs 2020 Cuma günün’den itibaren belirlenen kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerde cemaatle kılınabileceğine ilişkin karar alındığı ifade edildi.

Covid-19 salgını nedeniyle geçici olarak ibadete kapatılan Camiler uzun bir aradan sonra 29 Mayıs Cuma günü ve ondan sonraki tarihlerde kılınacak Cuma namazı Gediz’de yeniden belirlendi ve vatandaşların namazlarını kılınabilecekleri alanlar belirlendi. Rabbim yapmış ve yapacağımız ibadetlerimizi kabul eylesin. Koronavirüs (Kovid-19) salgınının bir an önce son bulması ve hastalarımızın şifaya kavuşmalarını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Vatandaşlarımızı alınan kurallara hassasiyetle uymaya ve tek yürek olup dua etmeye davet ediyorum." Açıklamasında bulundu.