KUMBARALARDAKİ GİYSİLER İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞMAYA DEVAM EDİYOR
Kullanılabilecek durumdaki giysiler ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmaya devam ediyor.

Sosyal Belediyecilikte örnek projeleriyle dikkat çeken Gediz Belediyesi tarafından şehrin farklı noktalarına yerleştirilen giysi kumbaraları yüz güldürmeye devam ederken, kullanılmaya müsait kıyafetler ikinci bir hayat buluyor.

Ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla yapılan projeye bir yenisi daha eklenerek, ayrıştırma merkezinde kullanılmaya müsait giysiler ayrıştırılarak, Deniz Feneri Gediz Gönüllüsü Mehmet Özdemir tarafından yardıma muhtaç vatandaşlara ulaştırılıyor.

Konu hakkında açıklama yapan Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak; “Her türlü kullanılmış, giyilmeyen, tekrar kullanılmaya müsait giysi ya da ayakkabılar toplanıyor. Kumbaralarda biriken eşyalar periyodik aralıklarla toplanmaktadır. Toplanan bu eşyalar çeşitli tasniflere tabi tutulduktan sonra kullanılamayacak durumda olan giysi ve tekstil ürünleri geri dönüşüm merkezine gönderilerek ülke ekonomisine katkı sağlarken, ayrıştırma merkezinde kullanılmaya müsait giysiler ise ayrıştırılarak, Deniz Feneri Gediz Gönüllüsü “Özdemir Cam” Mehmet Özdemir tarafından İlçemiz Kapalı Pazar Yeri karşısında bulunan dükkânında kendi imkanlarıyla oluşturduğu bir bölümde yardıma muhtaç vatandaşlarımıza ulaştırılmaktadır.

Vatandaşlarımızdan ricamız giysi kumbaralarının içerisine elektronik eşya, ıslak giysi, kitap, yanıcı madde ve evsel atık atmamalarıdır.

Giysi Kumbarası projemize bugüne kadar gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı hatırşinas vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Dünyaya örnek gösterilecek bir şekilde birlik, beraberlik ve dayanışma sergilediğini belirten Başkan Akçadurak, " Türk Milleti çok vefalı ve yardımsever. Duyarlı vatandaşlarımızın sayesinde kullanılmayan kıyafetler ikinci bir hayat buluyor ve ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor” açıklamasında bulundu.