GEDİZ BELEDİYE BAŞKANI DR. MEHMED ALİ SARAOĞLU'NUN KURBAN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Bayramlar, insanlar arasındaki kardeşliğin, sevgi ve saygının perçinlendiği, akraba ve büyüklerimizin ziyaret edilip, birbirleriyle olan dargınlıkları unutarak barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Bu nedenledir ki bayramlarımız, gelecek nesillere aktarılması gereken en önemli kültürel miraslarımızdan biridir.

Kurban ibadeti, bir yandan kişinin Allah’a yakınlaşmasını simgelerken, diğer yandan toplumda kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesine, sevgi ve dostluğun yaygınlaşmasına zemin hazırlayarak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirir.

Bu duygular içerisinde hayır kapılarının sonuna kadar açık, kaza ve belaların bertaraf olduğu Kurban Bayramı’nın tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyor, en içten dileklerimle kutluyorum.

Dr. Mehmed Ali SARAOĞLU

Gediz Belediye Başkanı